Frequent asked questions (F.A.Q)

Hoeveel bedragen de verzendkosten in Nederland?
Pakketpost €7,00

Hoeveel bedragen de verzendkosten in België?

Pakketpost €15,00

Woon je elders of heb je een grote bestelling? Stuur ons hierover gerust een mail (info@barbarosdetailing.com).
Wij bekijken in dat geval samen met jou de mogelijkheden.

Is het mogelijk om mijn bestelling op te halen? 

Jazeker! Goed voor het milieu, jij bespaart kosten én zo kunnen we elkaar eens in het echt zien. Bestellingen kunnen kosteloos opgehaald worden in Uden of Nijmegen. Stuur voor het maken van een afspraak een mail naar info@barbarosdetailing.com.

Wanneer is de verzending gratis?

Indien je een bestelling binnen Nederland hebt geplaatst van € 60,- of meer, dan nemen wij de verzendkosten voor onze rekening.

Welke betaalmethodes accepteert BarBaros Detailing?
iDEAL, Bancontact, PayPal, credit card.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling heb ontvangen?

Bestellingen worden binnen 24 uur na ontvangst van de betaling verzonden (met uitzondering van het weekend en feestdagen). De levertijd bedraagt gemiddeld twee á drie dagen voor pakketpost.Indien je in het buitenland woont kan de levertijd uitlopen.

Met welk postkantoor werkt Barbaros Detailing?

PostNL.

Kan ik mijn bestelling retourneren?
Dit is zeker mogelijk.
Download hier het retourformulier en vul dit volledig en naar waarheid in. Op het formulier vind je de verdere instructies.

Kan ik een klacht indienen? 

Dit is zeker mogelijk. Stuur een mail naar
 
info@barbarosdetailing.com of laat een bericht achter via het contactformulier waarin duidelijk vermeld staat dat het een klacht betreft. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om te bespreken hoe we jouw klacht kunnen oplossen.

Heb je nog vragen, suggesties of wil je graag iets kwijt? Laat het ons dan weten! Stuur een e-mailbericht naar info@barbarosdetailing.com of laat een bericht achter via het contactformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.